Vechiul oraș imperial- o altă lume

Yasunari Kawabata este un alt scriitor japonez, laureat al Premiului Nobel.
Vechiul oraș imperial este un roman frumos. Pentru a-l putea înțelege trebuie să lepădăm ochelarii de european. Nu avem conflicte, acțiunea curge lin și se împletește cu descrieri sensibile: grădini botanici, cireși înfloriți sau satul cu cedrii. Facem cunoștință cu cîteva din sărbătorile Japoniei și pătrundem în fabuloasa lume a orașului Kyoto.

Subiectul este simplu: totul gravitează în jurul tinerei Chieko, ea află că a fost crescută de altă familie și nu de părinții ei. Își întîlnește sora geamănă la o sărbătoare a orașului Kyoto.

Ceea ce este interesant: familia care avea gemeni era considerată blestemată. Nieko și Chieko au fost despărțite la naștere. Nieko crescînd alături de părinții naturali care au murit de timpuriu.


Prea multe nu aș mai avea de spus. Mi-a plăcut enorm acest roman pentru sensibilitate, lume aparte, civilizație niponă, însă cred că este acel gen de roman care trebuie citit și simțitș fapt pentru care nu voi lungi această postare. Nu vreau să vă dezvălui prea multe, ci doar să vă stîrnesc curiozitatea.

Comentarii

  1. Vechiul oras imperial nu este doar un roman frumos. Este o bijuterie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa este. O altă lume pe care, noi europenii, greu o înțelegem! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Bună! Abia aștept părerea ta. Scrie-mi! :)

Postări populare de pe acest blog

După banchet - Yukio Mishima

Gel de duș Cien cu portocale Lidl

Hello!