”Declarație de dragoste pentru Africa”

Istoria romanțată a unui safari - un titlu atrăgător, nu? Primul roman din trilogia orientală scrisă de Daniela Zeca (jurnalist, scriitor și fost manager TVR Cultural) este o ”declarație de dragoste pentru Africa”. O carte a aromelor, ne sunt descrise diferite preparate culinare orientale, ne este conturată imaginea deșertului seducător. Toate astea conturează background-ul în care se consumă iubirea dintre o europeană și un sunnit din Magreb.

Titlul ne poate duce cu gîndul la ceva siropos, însă acțiunea nu este deloc senzuală sau romantică, ci totul este senzorial, nicidecum exotic ori turistic. Relația dintre Darrielle și Mehria produce o emoție, un suspans aparte. Iar inserțiile narative, corespondența electronică dintre Darrielle și prietena ei din Europa aduc un pic de farmec, întrucît participăm la niște conversații între fete despre șefi, bărbați sau modă.


Nu aș avea foarte multe de zis, ci doar să vă îndemn să citiți romanul Danielei Zeca. Sunt convinsă că o să vă placă și o să vă stîrnească curiozitatea despre civilizația orientală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

După banchet - Yukio Mishima

Gel de duș Cien cu portocale Lidl

Hello!