Demonii vîntului

Am început să vorbesc despre trilogia orientală a Danielei Zeca. Astăzi continui cu al doilea roman Demonii vîntului după ce am scris la recenzia la Istoria romanțată a unui safari. A fost publicat în 2010. Ediția mea este de la Editura Polirom în colecția Top 10+, apărută în 2013.

Este mult, dar mult mai bun decît primul. Nu aș putea spune exact că plotul are în mod direct legătură cu romanul anterior, însă păstrează o notă orientală mistică. Settingul este de data aceasta în Dubai ( da, acel loc plin de arabi bogați :) ) și intrăm în fabuloasa lume a bijuteriilor. Ne sunt descrise diferite tipuri de bijuterii. Pe de altă parte avem și o relație frumoasă și tumultoasă de iubire între Saiyed și Alessia. Pe Saiyed îl vom cunoaște cu o stranie amuletă la gît ca mai apoi să aflăm că bunicul lui a fost Paul Telge, bijutier imperial din Austria, chemat în Romînia pentru a restaura tezaurul de la Pietroasa, celebra cloșcă cu pui.

Scriitura Danielei Zeca este originală și personală. Aș îndrăzni să spun că și-a format un gen aparte, frumos și oriental.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

După banchet - Yukio Mishima

Gel de duș Cien cu portocale Lidl

Hello!